top of page
Spis en bever2.png
Spar et tredel 2.png
Spis en bever3.png

Spar et tre - spis en bever!

Av Jon Arve Risan, daglig leder NorStella

Overskriften har vært et spøkefullt munnhell blant speidere over flere år. Heldigvis finnes det alternativer til å redde skogen som er god å ha til nedkjempelse av CO2. Et av dem er digitalisering.

NorStella ble i sin tid etablert for å bevirke til god sømløs flyt av informasjon innen varehandelen. Papirfraktbrevet (CMR) var et sentralt element i dette. Nye digitale løsninger har videreutviklet dette.

Nå har turen kommet til en heldigital versjon omtalt som eCMR. Det heldigitale fraktbrevet vil være en effektiv informasjonsbærer knyttet til den fysiske transporten fra vareeier til varemottaker og alle interessenter underveis av typen toll, vegvesen og politi.

NorStella har jobbet med eCMR et stykke tid med sjømatnæringen som pilot. Detaljer, motiver og nyanser fra dette arbeidet er gjengitt i en artikkel i Moderne Transport ført i pennen av Olav Hermansen som har vært sentral i dette arbeidet.

Vi har fått anledning til å bruke artikkelen som du finner her.

Temaet eCMR er også gitt plass på vårt neste møte innen Internasjonal Handelsforenkling 20. oktober fra 0900 – 1300. Meld deg på her.

Publisert 10.10.2022

bottom of page